Därför bör du anlita mäklare vid försäljning

När det är dags att sälja din bostad kan det kännas lockande att göra det på egen hand för att slippa mäklarkostnader. Ibland fungerar det bra att sälja bostaden själv, men ofta lönar sig en mäklare både ekonomiskt och tidsmässigt. Därför ska du inte stirra dig blind på mäklararvodet, utan framför allt se över vad mäklaren faktiskt erbjuder dig.

När du väl bestämt dig för att anlita en mäklare, så gäller det att hitta rätt mäklare för dig. Du bör då bland annat titta på mäklarens erfarenhet, mäklararvode och andra intryck du får av mäklaren.

Så väljer du en bra mäklare

Du ska välja en bra mäklare som känns professionell, har ett rimligt mäklararvode och som guidar dig och får dig att känna dig trygg under hela processen. Du bör välja en mäklare som ger ett gott intryck, har ett gott rykte och som kan besvara dina frågor gällande försäljningen. Du vill ha en mäklare som du känner förtroende för under alla steg, och som hjälper till med allt från värdering till själva avtalet. Givetvis kan relativt nya mäklare vara skickliga inom yrket, men om du väljer ett mäklarföretag med en historia som sträcker sig något decennium bakåt så finns det ofta en anledning till att de stått sig så länge. Bra mäklare hittar du även genom att titta på vilka mäklare som blivit Guldhemmet-vinnare i någon kategori under de senaste åren.

Därför är mäklare en bra idé

Redan vid värdering av bostaden är en mäklare en bra idé, då risken är att du annars sätter ett för lågt utgångspris i annonsen. Det finns kostnadsfria värderingar av mäklare utan förbindelser att anlita mäklaren. Du har säkert sett bilder på bostäder och verkligen känt hur det skulle kännas att bo i dem. Då vet du hur viktiga bilderna är. En bra mäklare guidar dig till bra bilder och styling, som framhäver din bostads fördelar. Bilderna kan öka intresset av bostaden betydligt. Du bör även tänka över var din bostad kommer att synas? Mäklare är experter på att exponera och marknadsföra bostäder, så det är en stor chans att mäklaren kommer få fler intressenter av bostaden än du själv hade lyckats med. Fler intressenter är nästan synonymt med ett högre försäljningspris för dig, där budgivningen skenar iväg. Sedan återstår det enda tråkiga med en vinstförsäljning, nämligen deklarationen av bostadsförsäljningen.