Så ska inredningen se ut i vinter

Hösten har precis gått och vintern är nu kommen. Vad gäller inredningen har det även här slagit om till höst/vinter. Den här säsongen är det naturliga och nordiska helt rätt. Men vi ser även ett visst mörker i inredningen.

268385-fireplace-and-armchair

Naturligt och retro

Mörk dekadens, rustik industrialism, naturligt och nordiskt – så ser inredningstrenderna ut i höst och vinter enligt en artikel i Göteborgs-Posten. Den allra starkaste trenden av dem alla är den där mjukt och nordiskt dominerar. 1950-talet kommer tillbaka i en ny tappning och möblerna har enkla och runda former. Det doftar som sagt retro, men träslagen är ljusare än förr och ofta obehandlade. Materialen är dock lyxiga med naturgarvat läder och ull. Den nordiska miljön kommer in i den här trenden bland annat genom att det närodlade syns i både kök och inredning. Färgerna är typiskt skogsinspirerade med svart och vitt som bas.

Drama, drama, drama

Men det är inte bara det naturliga som får plats i våra hem i höst. Även det mörkare kommer in i bilden och skapar dramatik. Läs mer. Här gäller mättade juveltoner och en mörk bas. På väggen väljer vi hellre mönstrade tapeter än målade väggar. Materialen är allt ifrån sammetsmjuka till lyxigt tunga. Oavsett vilken stil man tycker om kan man hitta något som faller en i smaken på http://www.trendrum.se/.

Julens inredningstrender

Vad gäller julens inredningstrender är det sagor och vackra vinterland som är på tapeten, kan man läsa i Allehanda. Färgskalan är neutral med bland annat pasteller, vinrött och naturgrönt. Förr om åren har alternativt julpynt varit populärt, men inte så mycket i år.

”Det är julgranskulor som ser ut som bilar, dödskallar och läppstift. De är inte så populära i år.”