Så stylar du ditt hem inför försäljningen

Att styla hemmet inför en försäljning är en åtgärd som visserligen kan kännas ansträngande, men som kan löna sig genom att höja värdet på bostaden betydligt. Här får du tips på hur du går tillväga.

Satsa på att göra hallen så inbjudande som möjligt, det är den spekulanterna först möter. Ta bort onödiga möbler för att skapa luft och rymd, det finns snabb och enkel magasinering att ta till som underlättar detta om du inte redan har en ny bostad att flytta dem till. Sen är det bara att möblera om de möbler som ska vara kvar så att de hamnar på en optimal plats. Men tänk på att undvika att ställa möbler framför fönstren, många vill kunna gå fram och kika ut. Likaså kan det vara bra att ta bort alla privata kläder och skor. Är hallen sliten? Då kan ett lager färg och en trevlig matta göra underverk. Rätt belysning kan skapa en känsla av rymd i en trång hall, så komplettera med fler belysningspunkter om det är nödvändigt.

Rensa bort onödiga saker

Att ta bort fotografier och andra saker som upplevs som privata är en grundregel när du stylar ditt hem inför en försäljning. De som kommer och kikar på din bostad vill se sig själva där och tänka sig in i hur de själva skulle kunna inreda. Det ska kännas luftigt men ändå varmt och inbjudande. Det är bättre att ha för lite saker än för många. Tänk att varje föremål du behåller ska ha ett syfte. Några ställen att hålla extra koll på är:

  • Hela hemmet: Investera i någon stor grön växt som du kan ha stående på golvet i en snygg kruka, det kompletterar den övriga inredningen och ger en frodig och ombonad känsla.
  • Köket: Se till att köksbänken är ren från onödiga saker. Dekorera med färska kryddor och några enstaka vackra köksföremål.
  • Badrummet: Rensa bort alla småprylar och privata schampoflaskor. Lägg fram några vackra handdukar och ställ in ett doftljus. Finns det plats är det snyggt att ställa in en grön växt, som till exempel en murgröna.
  • Fönstren: Rensa bort skräpiga krukväxter, behåll de vackraste och skapa snygga stilleben i fönstren. Undvik alltför många växter, det ska vara möjligt att se ut på omgivningarna genom fönstren.

Sist men inte minst gäller det att storstäda hela bostaden. Det hjälper inte hur snyggt stylat ditt hem är om det upplevs som smutsigt. Hemmet måste vara skinande rent för att kännas inbjudande för spekulanterna.