Så skapar du en trendig tavelvägg

Är du sugen på att ge liv åt en annars rätt platt och tråkig vägg? Då är det på tiden att du gör en snygg tavelvägg. Tricket med en tavelvägg är att välja ut ett tema – antingen ett grafiskt tema, ett färgtema eller kanske ett mer konkret tema. Mät sedan ut ungefär hur stor yta du har att jobba med och sätt igång!

En tavelvägg är ett otroligt populärt sätt att lyfta en trist vägg på. Genom att sätta upp tavlor ungefär som på ett galleri kan du skapa ett snyggt och harmoniskt helheltsintryck. Klicka hem snygga posters från decorofsweden.com och sätt igång med din tavelvägg redan nu!

Att tänka på när du gör tavelvägg

När du gör en tavelvägg ska du låta kreativiteten flöda – det finns nästan inga rätt eller fel! Du kan både bygga den stramt i lika stora bilder med samma typer av ramar. Men du kan också skapa en mer kaotisk tavelvägg som luftar bohemisk air i din lägenhet och gör att du kan blanda olika stilar även på det du väljer att sätta upp. Du kan tänka på att försöka matcha tavlorna med din övriga inredning. Det kan vara otroligt läckert att blanda storlekar och även vilken typ av ramar du använder, men det kan bli minst lika snyggt att sätta upp fyra tematiskt liknande posters eller tavlor i ett mer symmetriskt rutmönster.

Ett smart tips som du kan läsa om i Sköna hem är att lägga ut tavlorna på golvet innan du sätter igång! Aftonbladet påminner också om att det är bra att försöka hålla ett enhetligt avstånd mellan tavlorna. Blanda storlekar och formar, men låt det vara ungefär 7-10 centimeters avstånd mellan tavlorna. Då blir det inte kaotiskt trots att du har många olika teman på din vägg.