Så får du råd med renoveringen

Om du vill renovera hemma men inte riktigt har tillräckligt med pengar kan det vara en bra idé att försöka minska månadskostnaderna. Att samla flera små lån till ett är en sak du kan göra för att minska utgifterna. Dessutom har du bättre koll och förbättrar din kreditvärdighet om du bara har ett stort lån.

Om du vill frigöra lite pengar genom att minska dina kostnader rejält är det en bra idé att samla lån som du har till ett stort. När du bara har ett lån slipper du bland annat avi- och administrationsavgifter från flera lån. När du har ett lån betalar du bara en ränta och en avgift för det lånet. Dessutom är sannolikheten att du får en lägre ränta högre om du bakar ihop allt till ett lån. Förutom att du kan dra ner dina månadskostnader behöver du bara hålla koll på ett lån. När du minskar dina kostnader kan du använda pengarna till att renovera istället. Om du istället sparar det du egentligen skulle ha lagt på lånen har du snabbt ett kapital att lägga på ditt boende.

Bättre kreditvärdighet med få lån

Genom att samla dina lån får du även bättre kreditvärdighet. Även om du lånar samma summa blir antalet skulder mindre vilket gör att du blir mer kreditvärdig. Många små lån ser inte bra ut från en långivares perspektiv. En annan fördel är att du kan bli av med lånet snabbare när du bara har ett lån att fokusera på. Det är lätt att det varken blir hackat eller malet när du har flera lån att betala tillbaka på. Du får också en mycket bättre överblick av dina skulder. När du samlar dina lån är det lika viktigt som alltid att läsa igenom villkoren för att veta vad som gäller.