Pool eller ej?

En av många diskussioner som går varma husägare emellan nu när våren kommer är den om pool. I Sverige har vi som bekant långa vintrar och korta somrar, men att ligga och ta det lugnt i poolen en gassande julidag är ändå något alldeles speciellt. Huruvida väntan är värt det eller ej finns det många skilda åsikter om. Så hur vet man då om det är dags att skaffa pool eller ej?

Det här är några saker man bör ha skaffat sig en uppfattning om:

– Ekonomin. Har du råd att skaffa en pool? Det kan vara klokt att göra en tydlig budget, som visar huruvida du faktiskt har råd att installera en pool eller ej. Det tillkommer ju fler kostnader än bara själva poolen, så som arbetare som gör installationen, klor som bidrar till reningen och så vidare. Sedan är det flera andra kostnader som rör poolen som inte kan förnekas; halkskydd, solstolar, parasoll et cetera.
– Terräng i trädgården. Är det stenigt, grusigt, sandigt eller jordigt i din trädgård? Hur kommer det här påverka poolinstallationen?
– Säkerhet. Om du har väldigt små barn är det viktigt att du säkerställer att de inte löper risk att plurra i spat när de för några sekunder inte är under uppsikt. Sätt upp ett lågt staket runt poolen och/eller ha den övertäckt när den inte används.

En bra tid att installera en pool på är april månad, för då har sommaren kvar att komma igång. Se till att få tag på din leverantör i god tid, för det är många som vill installera en pool till sommaren!