Ljuslyktor – ny inredningstrend

Ljuslyktor har blivit den nya inredningstrenden och handlar om ljuset och det vi vill att våra hem ska genomsyras av. För just ljus och öppna ytor är svenskarna extra förälskade i och nu handlar det om att släppa in ljuset i rummen och när det är mörkt ute så ska man bunkra upp med levande ljus.

Att vi inreder med allt fler ljus är något designers och butiker märkt av den senaste tiden. Det är en kombination av vår besatthet av ljuset, men också vår kärlek till naturen. Inredningen får för all del vara träfärgad och obehandlad, ruffig och med tända ljus runt. Naturromantiskt som bloggaren Frida kallar det, hon talar även om ljuset som lyktorna ger:

– Ljuslyktor är stort. Det känns som att de har blivit inredningens nya soffkudde. Det är en produkt som man snabbt och enkelt kan variera efter säsong och byta ut när man tröttnar, säger Frida Ramstedt, som driver bloggen Trendenser.se.

– Lyktor och ljusstakar följer övriga trender och eftersom de är så lätta att byta ut är de bra barometrar för vad som är inne, hon.

Doftljus eller doftfritt?Lykta i fönster

Likt allt annat är det trender som går med dofter i hemmet. Medan potpurri var väldigt populärt på 90-talet och dessförinnan så är det nu nya trender som gäller. 2000-talets favorit var doftspray av olika slag, på toaletten, i en flaska och så vidare. Nu har dock doftljus som gäller och då är det just teljus som fick ett stort genomslag i slutet av 2000- decenniet. Dofterna skulle vara subtila och inte orsaka illamående och starka doft som vissa ljus faktiskt kan göra. Rökelser, fransk vanilj och andra starka dofter kan till och med framkalla migrän. För den som bara vill ha den varma och ombonade känslan som levande ljus ger så är ljuslyktor på lavanille.com ett bra alternativ. Här kan man välja mellan flera olika ljus och få dessa levererade hem mot fri frakt. För den som vill uppleva den franska exklusiviteten som La vanille erbjuder så är det rätt plats att besöka. Utöver den ombonade känslan man får med ljusen så får man även en lyxig känsla.