Så höjer du värdet innan bostadsförsäljning

Hur höjer du snabbast och enklast värdet på din bostad innan du lägger upp den för försäljning? Bland annat genom att slipa och måla ytskikten – som golv, väggar, karmar, lister och liknande. 

När du gör om hemma inför en försäljning är det smart att renovera det som syns på en gång, till exempel, väggar, golv och andra ytskikt. Om du har ett slitet linuleumgolv i hall eller kök är rådet att göra dig av med detta och i stället lägga ett massivt trägolv i en slitstark finish. Bor du i huvudstaden? För att hitta rätt expert för dig kan du googla “golvläggning stockholm”. Då kommer det komma upp golvproffs som snabbt och enkelt byter golv åt dig – eller slipar upp det slitna ekgolv du redan har, för att det ska bli som nytt igen.

Tips för att öka bostadens värde

Ska du snart ha visning? Då kan du se till att göra bostaden så estetiskt tilltalande som möjligt. Ett sätt många stylister använder sig av är att plocka bort saker, rensa det som är onödigt att ha framme, liksom att gömma undan personliga fotografier. Det gör det nämligen lättare för spekulanter att se sig själva och ett eget liv i lägenheten eller huset. Om du har kvar för många personliga saker framme kommer de i stället känna sig mer som gäster på besök i någons hem.

Andra tips är också att plocka in möbler från någon du känner. Har dina föräldrar en snygg tavla i vardagsrummet? Eller är du avundsjuk på bästa vännens köksstolar? Fråga om du får låna dessa saker inför visningen, det kan göra så att det känns lyxigare och mer exklusivt för de som tittar in som spekulant. Mer om detta kan du läsa om här i magasinet Residence.

I en annan tidning Femina, tipsas det om att måla om bostaden i neutrala färger, om du har skrika toner som inte allt för många gillar i flera rum. Neutrala kulörer är beige, grått, vitt och blandningar av dessa. Läs mer här.