Leker du kurragömma med dina prylar?

Det är en sak att ha det skinande rent; varje franskant på mattan ligger i ordning och porslinet glänser, när ni har gäster. En helt annan när helgen är över och måndagen väntar med spänning att få ta över. De flesta hem kan liknas med Dr. Jekyll och Mr. Hyde, då bostaden visar upp en städad fasad i sällskap av andra människor och en mindre inbjudande när det bara är de boende som cirkulerar i den. Varför är det så kan man undra? Varför krävs det en städning som kan liknas den årliga julstädningen när det vankas middagsbjudning? Eller gillar de flesta av oss att leka kurragömma med våra saker som verkar spårlöst försvunna?

Håll koll på dina prylar

Med öppen planlösning och less is more tänk kan man börja undra hur något ens kan försvinna. Men nog händer det. Det är när vi är i samma liga som Ozzy Osbourne, mannen och myten som myntade: “of all the things i’ve lost I miss my mind the most” som vi kan börja bli oroliga. Men så länge det handlar om våra ägodelar kan vi ta hjälp av www.hareko.se som säljer nyckelskåp. Att införskaffa korgar där vi kan lägga saker vi inte använder så ofta är även det en bra idé. Vi kanske ska börja få in tänket vi har när vi sitter framför en dator och lägger in allt i mappar. Tyvärr kan vi ännu inte söka på vart våra borttappade saker gömmer sig , men finns det en efterfråga så finns det en marknad. Och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Leta inte – spring på dem

Att hålla koll på våra saker är lättare sagt än gjort. Ofta när vi lägger ifrån oss något så är våra tankar någon helt annan stans. Vad vi då inte ska göra är det mest naturliga: att leta. Utan har du tappat bort ditt nagellack du höll i handen för fem minuter sedan, bilnycklarna eller mobilen så ska du stanna upp, andas och tänka. Gör sedan något helt annat och om inte tanken infinner sig om vart sakerna är så kommer du springa på dem – förr eller senare.