Förnya hemmet med inredning online

De senaste inredningstrenderna handlar om hållbarhet, naturmaterial och neutrala färger. Den som tycker om starka färger kan glädja sig med att även senapsgult och retroprylar i färglada nyanser också är heta just nu.

Att förnya inredning utifrån de senaste trenderna gör att hemmet känns modernt och tidsenligt. Det går att skapa ett trendigt hem utan att lägga stora summor på renovering. Genom att byta ut enstaka inredningsdetaljer ändras känslan i hemmet utan att det blir tomt på kontot. Hos Fyndiq.se hittar du kuddfodral, ljusstakar och mycket mer till låga priser.

Heta inredningstrender 2019

I årets inredningstrender är hållbarhet och naturmaterial i fokus. Hållbarhet handlar om att återvinna och undvika att köpa och slänga för att minska belastningen på miljön. Möbler ska vara av hög kvalitet i material som inte har skadlig miljöpåverkan. Växterna har flyttat in från trädgården och det är nu trendig att inreda hela väggar med gröna växter. En spaljé som fästs på väggen och låter klätterväxter slingra sig uppåt eller krukor som hängs på krokar skapar den rätta känslan. Även torkade växter är trendiga och passar den som inte har tid eller lust att vattna och ta hand om levande växter. Torkade gräs eller kvistar i en stor kruka ger karaktär och hemkänsla till hallen eller vardagsrummet.

De trendigaste färgerna är neutrala nyanser som ljust grått, beige eller sandfärgad. En riktigt modefärg är greige som är en kombination och grå och beige. Den neutrala färgskalan får gärna kombineras med enstaka inslag av senapsgul eller starka röda färger. Färgglada retroprylar är trendigt och dessutom börjar furu komma tillbaka efter att ha haft sin storhetstid på 70-talet.

Djurmönster är en av inredningstrenderna just nu. Djuren från savannen flyttar in i hemmet med hjälp av zebrarandiga kuddar och leopardmönstrade dynor eller prydnadssaker. Att byta kuddar i soffan eller fåtöljen är ett enkelt och billigt sätt att förnya hemmet och ger stor effekt.

Sammanfattning av inredningstrenderna

  • Neutrala färgskalor med enstaka inslag av senapsgult eller annan stark färgklick.
  • Växter på väggarna och i stora krukor; både levande och torkade växter.
  • Hållbara material och möbler med lång livslängd.
  • Textilkonst.
  • Djurmönster på kuddar och andra inredningsdetaljer.
  • Rotting och furu.

 

Förnya hemmet med enkla medel

Trender inom inredning ändras kontinuerligt genom åren. För att inte bli ruinerad av att byta ut hela bohaget och renovera varje gång trenden ändras gäller det att välja enstaka inredningsdetaljer som byts ut. Det kan vara nya kuddfodral, gardiner eller krukor. Att måla om en vägg är inte heller alltför dyrt eller tidsödande och skapar stor förändring i ett rum. Ny konst på väggarna ger också stor effekt. 2019 är en av de hetaste trenderna textilkonst. Kanske har du en äldre släkting som har en gobeläng i ett förråd som du kan få? Ett både roligt och billigt sätt att fynda möbler och inredningsdetaljer är att besöka en loppis. Där brukar det gå att hitta rottingmöbler, krukor och prydnadssaker till superlåga priser. Kom ihåg att det viktigaste är att du trivs i ditt hem och välj därför bara de inredningstrender som du verkligen tycker om.