Renare luft ger ett renare liv

I en värld där det inte går en dag utan man hör talas om eller läser om hur vår miljö bara mår sämre och sämre är det inte konstigt att man frågar sig själv: Hur påverkas jag egentligen av allt det här? Vad händer med min kropp?

För att förbättra sin närmiljö är att skaffa sig en luftrenare åt sig själv eller sitt företag. Varför är det så bra? Här nedan ser du bara några av alla goda ting som en luftrenare kan göra för dig.

  • Minskar antalet partiklar i luften
  • Underlättar andning
  • Renar från kvalster och andra sjukdomsspridare

Du kanske inte märker av hur du påverkas av en försämrad inomhusmiljö. Vår kropp har en fantastisk förmåga att hantera nedbrytande element, men sakta och över tid märker du kanske hur din hud blir torrare eller din hårbotten börjar mjälla. Kanske tåras dina ögon oftare nu än tidigare? Du kanske har en partner som mer eller mindre vänligt påpekar att du snarkar under natten? Allt detta är tecken på en dålig luftmiljö som man enkelt kan förbättra genom att koppla in en luftrenare. Denna tar bort dåliga partiklar i luften och underlättar din andning och förbättrar din hud. Personer som har starka besvär med till exempel astma intygar hur de snabbt känt av remarkabla förbättringar efter att de installerat en luftrenare.

Placering av luftrenaren

Var ska jag då placera min luftrenare? Ja, naturligtvis på de platser där du mestadels uppehåller dig. Sovrummet är en given plats. Kanske sitter du mycket i vardagsrummet och tittar på tv? Det kan bli många timmar i en tv-soffa för vissa. Därför ska du kanske till och med ha två luftrenare, en i vardera av dessa rum. Hur ser det ut på din arbetsplats? Jobbar du i en kontorsmiljö åtta timmar om dagen så är detta en prioriterad plats för att förbättra luftkvaliteten och ditt eget välbefinnande och din hälsa. Hör med arbetsgivaren om denne kan tänka sig att stå för kostnaden på någon futtig tusenlapp för att markant förbättra personalens hälsa. I värsta fall får du kanske själv stå för kostnaden, men ärligt talat så är det väl värt en liten investering för en stor hälsoförbättring?