Välj rätt värme för ditt hus

Värme i huset är en förutsättning för att du ska kunna bo i ditt hem. Det finns mängder med olika sätt du kan värma upp ditt hus på och vilket du ska välja beror på hur och var du bor. Luftvärmepump, bergvärme och uppvärmning med pellets är bara några av de alternativ som finns att välja på. Här kikar vi närmare på hur du ska tänka.

Innan du börjar fundera på vilken sorts uppvärmning du behöver i ditt hus är det en god idé att titta över det så kallade klimatskalet i ditt hus. Detta innebär att du ser över fönster, dörrar, väggar, tak och ventilation i ditt hem så att du vet att ditt hem har alla möjligheter för att bevara värmen.

”Har du till exempel dragiga fönster är det sannolikt där du ska börja energieffektivisera.” Säger Energimyndigheten.

Luftvärmepump som värmealternativ för hus

husNär du bor i en villa finns det en rad olika sätt att värma upp ditt hus på. Ett av de smarta sätten du kan välja är med en luftvärmepump. En luftvärmepump fungerar så fiffigt att den suger in utomhusluft, tar tillvara på värmen och skickar sedan ut denna värme i huset. Detta är en kostnadseffektiv lösning som inte kräver fullt med borrhål eller att hela tomten ska grävas upp. Köp en luftvärmepump från daikin och du får en bra värmekälla.

Andra värmesätt som komplettering

Det är en stor skillnad på hur länge olika hus behåller värmen. Därmed kan du behöva komplettera olika värmekällor. Har du en luftvärmepump kan elvärme vara ett bra komplement. Är du osäker kan du höra av dig till din kommun och få hjälp med hur du kan värma upp ditt hus.