Så ser inredningstrenderna för vardagsrummet ut 2021

Att inreda vardagsrummet kan vara lite knepigt. Att få färger och former att harmonisera med varandra är inte helt enkelt. Men för att få lite inspiration och vägledning kan du kolla in årets inredningstrender.

Att inreda hemmet kan kännas simpelt i tanken med desto svårare i verkligheten. Det är svårare än du kan tror att få färg, form, ljus och möbler att harmonisera. Men om du tar inspiration från årets inredningstrender kan det vara lättare att hitta din inredningsstil och en röd tråd. För vardagsrummets finns det lite olika trender. Teddymaterial är en stor trend 2021 och du kan ha det på en fåtölj, soffa, sittpuss eller soffkuddar. Att inreda med sittpuffar är perfekt om du inte vill köpa nya större möbler men ändå vill ha en förändring i möblemanget. Att köpa en sittpuff med influenser av 70-talet är ett alternativ. 70-talet har nämligen fått ett uppsving och är nu trendigare än någonsin. Rundade möbler och ryamattor går också i 70-talets tecken.

Skandinavisk stil

Stylish,Scandinavian,Composition,Of,Living,Room,With,Design,Armchair,,BlackSkandinavisk inredningsstil är också extra trendigt i år. Det ska helst vara ljust och fräscht där naturvitt och sandbeige dominerar. Naturmaterial i trä som är ljusa får gärna synas i vardagsrummet. Men även olika organiska former som bryter det minimalistiska. Trä i olika slag är en annan trend som syns allt mer under året. Det kan vara vilket trämaterial som helst. Klassisk furu är på tapeten igen men det fungerar lika bra med ljust trä. Det är perfekt att inreda med olika trädetaljer i vardagsrummet. Du kan satsa på ett soffbord eller ett sidobord i trä. En snygg vilstol i trä är också något som passar i vardagsrummet.

Att inreda med olika stilar är trendigt

En annan trend som syns för vardagsrum är mycket av allt. Att inreda lager på lager där olika detaljer borttas med varandra är något som syns allt mer. Att det blir stilbrott gör inget och färgprakt är bara förnamnet för den här trenden. Textilier och möbler med eldiga inslag är också något som trendar 2021.

Inredningstrender för vardagsrum:

  • Teddymaterial
  • 70-talet
  • Skandinavisk stil
  • Mixa stilar
  • Trämöbler
  • Jordnära nyanser
  • Kuddfodral i roströda toner