Husets nya favoritrum?

Många drömmer om ett helt nytt badrum som en harmonisk oas i en annars stressig tillvaro. Här ska man kunna slappna av med en varm dusch inför eller efter en lång arbetsdag, ha plats för handdukar och kroppsvårdsprodukter samt kunna göra sig i ordning och borsta tänderna.

spakla kakel badrum kök byggI Aftonbladet kunde man läsa följande för några dagar sedan:

”Liksom köket har också badrummet blivit allt viktigare och lite av ett prestigerum i en bostad. En av fyra vill betala extra för ett påkostat badrum med generös yta och utrustning som kan ge en spakänsla.”

Badrummet har genom höjningen av levnadsstandarden i Sverige fått en helt annan status och betydelse i våra hem. Vi kan som nämnt även tänka oss att betala extra för att få det badrum vi vill ha, ett badrum med rätt känsla och i rätt storlek. Länge har det varit det minsta rummet, en trång skrubb som ersatt utedasset på innergården men med varmvatten och tandborste. I Expressen ger experter tips på hur man får till ett vackrare badrum, det visar sig finnas ganska mycket att tänka på när det kommer till inredningen av detta pånyttfödda rum. Lättstädat och med stora gröna växter ger en känsla av enkelhet och textilier skapar en mysig känsla.

Vid renovering av badrummet är det bra att tillkalla specialister när det kommer till VVS-installationer och el. För de som bor i Stockholm eller i närområdet och letar pålitliga installatörer finns det erfarna och tillförlitliga rörmokare i Solna.

Ha koll på din vattenförbrukning

Vidare är det bra att ha koll på sitt hushålls vattenanvändning. På Energimyndigheten finns tabeller med värden som gör det enkelt att räkna ut ungefär hur mycket vatten ens hushåll normalt använder och när förbrukningen gränsar till ett högt värde.