Tänk dig att ha en vedeldad badtunna på terrassen, som värms upp av en rostfri kamin. Tänk dig att sitta i den en kall vinternatt och titta upp på stjärnorna. Många som varit på Island vet vilken livskvalitet det varma vattnet där ger befolkningen, vare sig det är i varma källor eller på en badanläggning för allmänheten. En del isländska stugbyar och enplanshotell har stora varmvattenbadkar utanför varje rum eller stuga, där en hel familj kan bada samtidigt. Tänk om man kunde uppleva detta även i Sverige!
Att ordna en vedeldad tunna på sin egen terrass är inte så svårt som man skulle kunna tro, och inte heller lika dyrt. De initiala kostnaderna för att bygga tunnan kan vara ganska höga, men med tanke på hur länge man kan använda tunnan, och den glädje man får av den, blir det inte särskilt dyrt.
Vill man inte ha en tunna stående på terrassen kan man gräva ned varmbadet i trädgården, men om man bävar inför en sådan arbetsinsats så är det inte nödvändigt. En badtunna kan lika gärna stå på en terrass eller på ett trädäck.
Badtunnor, eller lögarbad som de också kallas, brukar variera i storlek och rymma mellan 4 och 12 personer. En berömd badtunna är den som de fyra allianspartiledarna badade i hemma ho Maud Olofsson inför riksdagsvalet år 2006. Tunnor som står på land är byggs i trä, som tätar sig självt i och med att vattnet får det att svälla. De bör därför aldrig torrläggas helt. Nedgrävda vedpooler däremot skulle ruttna om de var av trä, utan de är tillverkade i rostfritt stål eller cement.