Renovering av badrum – tips

När du ska renovera hemma behöver du tänka efter lite på pristak och budget, liksom inredning, material och göra en tidsplan. Det är generellt dyrt att renovera badrum och därför är det viktigt att allt går rätt till från början.

Ska du renovera badrummet? Då är det bästa alternativet att anlita ett företag som är experter på badrumsrenovering, eller olika experter som kan göra varsin grej så att allt blir rätt och riktigt gjort. Men vad är bra att tänka på vid renoveringar i allmänhet, och gällande badrumsrenoveringar i synnerhet?

Renovering av badrummet

Om du missar något eller anlitar en hantverkare som inte gör rätt, kan du få problem med fukt- och mögelskador – som i sin tur är dyra att åtgärda. Dessutom är svratmögel hälsovådligt och kan ge dig problem med hälsan om du vistas i sådana miljöer.

Några bra råd för hur du kan tänka vid renovering av badrum hittar du i Femina:

 

  • Anlita proffshjälp – men gå efter personliga referenser och nöj dig aldrig med en offert. Genom att ta flera offerter får du en känsla för prisbilden.
  • Golvvärme – det kan vara väl värt pengarna att investera i golvvärme när du ändå lagt så mycket pengar på en badrumsrenovering. Det är inte bara skönt att gå på, det tar även bort den fuktiga känslan som badrum kan ha.
  • Kakel och våttapet – vad vill du ha? Att tänka på är att det hela handlar om tycke och smak. Kakel sitter oftast i 10 till 15 år så där är det bra att välja en design som du vet att du inte kommer tröttna på i första taget.
  • Klinkers eller plastmatta – båda fungerar men har olika för- och nackdelar. En matta kan spricka där klinkers är mer tåliga. Plastmattan går fortare att lägga och passar bättre i vissa miljöer.
  • Vad får det kosta – blir det budget eller lyx? Eller kanske något däremellan? Billigare kakel kan fungera jättebra men går lättare sönder vid själva jobbet att sätta kaklet. Dyrare kakel har ofta en annan hantverkskvalitet och finare glans, samtidigt som de inte går sönder lika lätt. Välj det du har råd med och tycker är vackert.

 

Fler råd om vad det finns att tänka på vid renovering av badrum hittas här och här.