Öka värdet på din bostad

Att sälja sin bostad handlar om mycket mer än att be en mäklare att lägga ut en bostadsannons och att ordna en visning. Med rätt prissättning och värdefulla tips från mäklare kan du maximera försäljningspriset. Här går vi igenom vad som är viktigast att tänka på under försäljningsprocessen.

Första steget inför försäljningen är att få en korrekt värdering av din bostad. Med en bra prissättning ökar chansen att få ut ett högt pris vid försäljningen. Genom att göra en kostnadsfri värdering av SkandiaMäklarna får du en rättvis bild av hur bostadsmarknaden ser ut. Du får även tips om vid vilken tidpunkt du bör sälja och vilka renoveringar som kan löna sig.

Fördelar med att anlita professionell mäklare

Realtor,Agent,Is,A,Realtor,With,Keys,In,Hand,AgainstDet finns många fördelar med att anlita en professionell mäklare inför försäljningen. Tänk på att olika mäklare har olika erfarenhet och kännedom om just ditt område. Välj gärna en mäklare med god lokalkännedom och bra förståelse för när på året det är mest fördelaktigt att sälja.

Mäklaren bör också kunna ge dig tips om vilka typer av renoveringar som kommer att löna sig. Hur mycket renoveringar höjer priset beror bland annat på i vilket område bostaden ligger och vilken typ av bostad det handlar om. Dessutom har en erfaren mäklare har dessutom koll på ränteläget och förstår hur räntan påverkar värderingen av en bostad.

Tänk på det här inför bostadsförsäljningen

  • Välj en professionell mäklare som ger dig en korrekt kostnadsfri värdering av din bostad.
  • Gör endast de renoveringar som kan bidra till att höja slutpriset med mer än kostnaden för renoveringen.
  • Rensa, städa och styla bostaden inför fotografering och visning
  • Ta bort personliga inredningsdetaljer innan visningen.

Enkla knep som ökar värdet på bostaden

Saving,Money,To,Invest,In,House,Or,Property,In,TheAtt öka värdet inför bostadsförsäljningen behöver inte vara dyrt eller ta lång tid. Genom att rensa ut överflödiga saker och möbler känns hemmet omedelbart större och luftigare. Att renovera ytskicken är en annan bra idé. Nya tapeter eller en ny färg på väggarna kan göra underverk för helhetsintrycket. Fyll gärna de fräscha väggarna med vacker konst eller posters.

Inredningsdetaljer som gardiner, handdukar och mattor spelar stor roll för hur hemmet kommer att uppfattas. Fina kuddar och plädar i soffan eller på sängen gör att bostaden känns ombonad och varm. Är dagens inredning mycket sliten kan det löna sig att köpa nya detaljer för att ge ett bättre helhetsintryck. Hör med din mäklare om vilken typ av inköp som skulle kunna löna sig att göra.

I vissa fall kan det vara värt att lägga tid och pengar på att styla hela bostaden. Genom homestyling av bostaden inför fotografering och visning ökar du chansen till ett högt pris. Antingen stylar du på egen hand eller så anlitar du en professionell stylist. Några saker du kan göra på egen hand är att städa och rensa ut ordentligt. Det gör att rummen blir mer stilrena och harmoniska. Dessutom gäller det att ta bort personliga saker inför visningen såsom fotografier av familj och vänner. Tanken är att de potentiella köparna ska kunna leva sig in i hur det skulle vara att flytta in.