Så inreder du ett litet hemmakontor

Är du i behov av en arbetshörna därhemma? För dig som jobbar hemifrån är det viktigt ha en avsedd plats i hemmet där du i lugn och ro kan utföra ditt arbete. Även i de mest trångbodda hem går det för det mesta att möblera om och hitta en plats för skrivbord och stol. Här kan du läsa mer om hur du inreder en liten arbetsplats.

Det är många som har behov att inreda ett hemmakontor just nu. Under den nuvarande pandemin har en stor del av befolkningen uppmanats att arbeta hemifrån, och undvika arbetsplatsen. Fler och fler inser att det faktiskt går att sköta vissa arbetsuppgifter från hemmet, delvis eller helt och hållet. Efterhand, när vardagen så småningom går tillbaka till det normala, kommer många att återvända till våra ordinarie arbetsplatser. Samtidigt är det flera stora företag som även i framtiden kommer att erbjuda sina anställda att jobba hemifrån. Mycket pekar på alltså på att hemmakontoret är ett utrymme som är här för att stanna.

Hemmakontor på liten yta

Många av oss bor trångt, och upplever att vi inte har plats för ett hemmakontor. Men en kontorsdel behöver inte ta så stor yta i anspråk. Det viktigaste är att du har en permanent plats som är avsedd för arbete, så att du alltid kan ha dina arbetsverktyg framme. Då slipper du plocka ihop dator, pärmar, block och pennor vid arbetsdagens slut. För att göra arbetsplatsen till en inbjudande del av inredningen kan du skaffa smarta produkter för kabelhantering så att du slipper fula sladdar på golvet. Ett litet hemmakontor kan bestå av:

  • Skrivbord
  • Bekväm stol
  • Hylla eller hurts för kontorsmateriel

Investera i ett litet skrivbord och en ergonomisk stol, och placera möblerna i vardagsrummet. Var beredd på att du kanske måste stuva om lite i planlösningen. Det är mindre lämpligt att ha hemmakontoret i sovrummet, eftersom sovrummet bör utgöra en frizon från arbete och helst endast vara en plats för vila och återhämtning. Det finns skrivbord i alla möjliga utföranden och färger. Välj ett som smälter in i ditt hem. En hylla eller hurts är praktiskt för att förvara pennor, papper, pärmar och annat som du behöver ha tillgång till i ditt arbete.