Säkra ditt fina hem

Vi bor i ett land där det dessvärre är vanligare med inbrott än många tror. Självklart olika beroende på vilket område ens bostad ligger i, och också hur säkrat det är. Men om det är som så att man bor i ett hus eller en villa där det är tydligt att det finns värdefulla ting att sno – gäller det att ha ett bra system som är säkert, för då är man ett eftertraktat byte. Det bästa man kan göra för att försäkra sig (så mycket som det bara går) mot att det inte blir inbrott, är att ordna med hemlarm och allt som kommer med det. Genom att ha ett bra larm hem. så ser du inte bara till att du och larmcentralen blir informerad om någon försöker bryta in sig – det är också vanligt att man genom att ha larm avskräcker tjuvarna från att ens försöka bryta sig in. Det är också bra att komplettera med kameraövervakning för att vara försäkrad att kunna fånga eventuellt inbrott eller sabotage på film. Det du behöver för ett säkert hem hittar du som är intresserad här: http://www.larmhem.se/16-kameraovervakning

Svårt att förstå vad som gäller

Många är det dock som är förvirrade och fundersamma kring vad som gäller angående kameraövervakning. Men det är inte speciellt krångligt, och speciellt inte om man ser till den nya lagen som gjort att kameraövervakning blivit allt vanligare, och troligtvis bara kommer att bli ännu vanligare. Men det man ska komma ihåg vid kameraövervakning är de två lagarna som bestämmer: lagen om allmän kameraövervakning (ser till platser dit allmänheten har tillträde, det är då länsstyrelsen som bestämmer) och personuppgiftslagen (platser dit allmänheten inte har tillträde). Och det som gäller i hemmet ligger då under personuppgiftslagen. Det innebär att om man filmar sitt hem för eget bruk och inte  delar det vidare på exempelvis internet så behövs inget tillstånd.

Det är helt klart en stark rekommendation att ta till saker som larm och kameraövervakning för att se till att det inte blir några problem vad gäller inbrott i ens hem. I slutändan är det du som bär ansvaret för ditt hem och ser till att det inte blir några oönskade besök.