Så ska du tänka kring inredningstrenderna 2023

I år är det dags att välkomna mer färg i hemmets inredning. Tillsammans med starka kulörer, naturmaterial och böljande organiska former kan du skapa ett personligt och trendigt hem. Våga ta ut svängarna och inred hemmet efter din egen personliga smak och inredningsstil.

Den nya inredningstrenderna 2023 kommer med en modern mix av modiga färgskalor, olika hållbara material och spännande futuristiska former. 2023 är året då personliga hem fylld med en unik inredning är det trendigaste du kan ha. Att inreda med accentfärger som sticker ut är perfekt för att skapa en levande och spännande inredning med kontraster. Ett tips är att inreda med inredningsdetaljer, accessoarer och mindre möbler i pigga färger. Det är exempelvis perfekt att köpa hissgardiner i en tilltalande färg och hänga upp. En hissgardin passar utmärkt i hemmets alla rum vilket är en klar fördel med denna typ av gardin.

Skapa kontraster med färger

Det finns mängder med hissgardiner att välja mellan i spännande färger. Du kan med fördel matcha hissgardinens färg med andra saker. Tänk på att välja en hissgardin med ett bra material som också överensstämmer med ditt behov i rummet. Ett skirt material ger exempelvis ett bättre ljusinsläpp än ett tyg som sammet. Några färger som är extra trendiga är rött, rostfärg och azurblått. Du kan med fördel matcha och mixa dessa färger med naturmaterial som exempelvis bambu, trä och kork. Ett naturmaterial som är lite trendigare än andra är trä. Du kan inreda med trä i både mörk och ljustappning. Det är möjligt att skapa väldigt spännande kombinationer med mörka och ljusa träslag. Att investera i gedigna trämöbler som håller över tid är ett smart val. Genom att inreda med naturmaterial kan du förutom att skapa ett trendigt hem även skapa en hållbar och miljövänlig inredning.

Inredning med böljande former

När du ska välja möbler och andra mindre inredningsdetaljer till hemmet kan du med fördel välja inredning med böljande former. Det är en trend som verkligen är stor detta år. Du kan välja spännande lampor eller vaser i dessa former eller större möblemang. Ett tips är att satsa på ett futuristiskt formspråk som tänjer lite på gränserna inom en mer traditionell design.