Duka upp till sommar

Vad är egentligen inte mer sommar än att sitta i trädgården och äta middag? Eller kanske till och med altanen om har en sådan. Ingenting kan ju liksom mäta sig med den underbara känsla som infinner sig när man sitter där mitt under daggkåpan och får avnjuta en god middag.

Kanske har ni för första gången tagit fram grillen och bestämt er för att det här blir årets första grillkväll. En kväll där man verkligen inte spar på krutet, ska det grillas så ska det grillas ordentligt. Detta innebär en tjusig dukning med de tjusigaste besticken. Bestick som man verkligen inte tar fram varje dag inte, utan bara till festliga tillfällen. Sedan så letar man givetvis fram den finaste duken och smyckar ut matbordet med massa härliga vår- och sommarblommor. Allt för att sommarkänslan ska infinnas så snabbt så möjligt.

Redan nu finns här goda potential för en perfekt sommarkväll i goda vänner lag. Det enda som nu saknas är ju givetvis den goda maten, nämligen allt gott ifrån grillen. Kanske väljer ni att göra saftiga och härliga spett med massa goda grönsaker och marinad. Eller så kanske ni bara gör en riktig klassiker a la Sverige, det vill säga massa goda flintastekar med potatissallad. En riktig klassiker om ni frågar en hederlig svensk i sina bästa år.

Vi kan alltså inte förneka vikten av att få spendera en tvättäkta grillkväll tillsammans med familj och vänner.  Få saker här i livet går att mäta sig med just detta.