Pryda sitt hem

Det finns många sätt att pryda sitt hem och ge sitt hem en “personlighet”. Det här är några stilar man kan välja mellan:

Den spartanska. Att inreda lite kalt och sparsmakat är populärt särskilt hos män. Medan kvinnor gärna öser på med tyger, färger och inramningar kan den luttrade maken gärna i tystnad föredra något mer diskret. För vissa går det dock över till något nästan futuristiskt, där även färger har försvunnit ur sammanhanget och det mest är vitt eller grått.

Den romantiska. För att fortsätta på genusfördomarna så är den romantiska inredningen något som framför allt är populärt hos kvinnor. Broderier, fållade tyger, volanger, pastellfärger, himmelsängar, puffiga kuddar, mjuka material… Allt det här är attribut som hör den

Den moderna. Många hem idag är präglade av modern teknik, digitala lösningar, rostfritt stål och nyförvärv från IKEA. Ägaren av det moderna hemmet har en viss koll på dagens trender och teknik och har tillräckligt med pengar för att införskaffa detta. Sannolikt har han eller hon besökt Teknikmagasinet, Onoff, Olufsen&Bang, Room, och så vidare ett antal gånger.

Den lantliga. Det här är motsatsen till ovanstående. I det lantliga hemmet (från vilket stilen shabby chic härstammar) är det mycket trä, mycket utomhuskänsla, djur- och barnvänligt och gärna en liten mjölkkanna på förstutrappen. Välkomnande och varmt att vistas i!

En del gillar helt enkelt när det är kalt, kallt, hårt och tomt – andra gillar när det finns mycket prydnadssaker och inga tomma ytor på väggarna. De flesta svenska gillar ändå ett smakfullt inrett hem med snygga canvas tavlor på väggen, inom ramarna för en sådan – pun intended – kan man uttrycka sin personlighet oavsett vem man är!