Fixa den perfekta nyårsfesten

År 2016 lider mot sitt slut och nu ser vi fram emot att år 2017 ska ta start – men först vill vi såklart fixa en hejdundrandes nyårsfest att ringa in det nya året med!

halla-upp-champagneAtt fira in det nya året med en riktig fest är väl något som de flesta av oss är riktigt taggade på nu, om inte för att helt enkelt lämna detta år bakom oss. Men hur ska man göra för att få till det där riktigt häftiga och glammiga firandet som vi alla drömmer om? Sanningen är att det faktiskt är riktigt enkelt att åstadkomma, allt som krävs är en gnutta fantasi och lite planering. Bor du till exempel på västkusten kanske du till och med vill hålla nyårsfirandet utomhus? Det du då behöver börja med är att hyra tält i Göteborg för flera personer eller i alla fall för antalet personer du vill ska få plats där under – och glöm inte att de flesta av dina gäster nog vill se fyrverkerier. Det är något som fyrverkeriproffset Lars Johannesson har stenkoll på och i tidningen dt delar han med sig av sina tips för att göra uppskjutningen av fyrverkerierna så säker som möjligt, och ska man själv ha fyrverkerier på sin fest är det bra om man läser den artikeln innan man ger sig på något!

Tips för att glamma upp festen

Som sagt är det inte svårt att göra sin nyårsfest extravagant och glammig, utan det gäller bara att ha fantasi och planera i god tid innan. Något som till exempel experterna i Expressen tycker att man ska lägga stor vikt vid är inbjudan, dukningen, maten, musiken och lekarna om man vill lyckas så att alla har en bra kväll. Men när det kommer till att göra tillställningen till en som också känns lite lyxig är det tipsen i magasinet Chic som man ska lusläsa, för där har man verkligen lagt fokus på just lyx.

Chics bästa nyårsfest tips

  • Sätt ett färgtema – och se till att hålla dig till temat i alla aspekter av din nyårsfest såsom inbjudningskort, placeringskort och dukning, och försök ha max tre färger för att få det så stilrent som möjligt utan att det blir för mycket av samma färg.
  • Gör personliga inbjudningskort och placeringskort – självklart i färgerna du valt att ha som tema för festen.
  • Inspirera med dukningen – lägg extra krut på hur du dukar och håll bordet stilrent med något överraskande såsom en snygg centerpiece-dekoration och menyer som varje gäst får över vad som kommer serveras under middagen.
  • Trerätters är en självklarhet – men servera bara mat du vet att du kan laga.
  • Dryck – ska alltid serveras med ett eller flera alkoholfria alternativ, glöm inte det.