Inredning för det nya året

Vad är allra hetast under 2019 i inredningsväg egentligen? Bland annat rosa i matta nyanser, jordfärger i bruna kulörer och svampmålade väggar som ger kalkmålad effekt.

När det kommer till inredning och trender inom detta står tiden aldrig still. Men med rätt prylar kan du skapa ett tidlöst hem, som står sig från år till år med hög kvalitet och bra material. På Designinteriör hittar du heminredning i ett brett sortiment med möbler, textilier, belysning och allt för uteplatsen. Det finns även ett klimatsmart sortiment som gör inredningen i ditt hem ännu mer hållbart.

Hållbar inredning är viktigare än någonsin

Just detta med hållbarhet är viktigt när vi inreder våra hem 2019. I en artikel i Sköna Hem går det också att läsa vidare om just detta ämne. Vi vill ha material som inte kräver skövlad regnskog eller förgiftade miljöer, vi vill att det ska vara goda arbetsförhållanden, träd som används ska ersättas och transporten får gärna vara så kort som möjligt. Dessutom ska möblerna hålla – och det länge. För det är miljöskadligt att slita och slänga för att hela tiden köpa nytt.

Inred för 2019

Trenderna för 2019 då? Vilka är dessa? Jo, bland annat svampmålade väggar i färg som ger en kalkad effekt på rummet. Perfekt för att få till en lantlig, genuin känsla var du än bor. Andra trender är bland annat att 90-talet gör comeback, med rostfritt stål, detaljer i guld, färger som gult, limegrönt och blått, högblanka ytor och glasbord á la Jasper Morrison. Som det går att läsa mer om i denna artikel från magasinet Elle Decoration.

Nu är det alltså inte lika hett med matt och borstat stål, utan det rostfria materialet får gärna vara blankt och synas lite överallt – varför inte i form av småförvaring, krukor, skålar, karaffer, matlådor, hyllsystem, ljusstakar och mindre inredningsdetaljer? Lek med färger och former för att få det så ombonat och personligt som möjligt.