Rätt verktyg i verktygslådan

För olika typer krävs olika sorters verktyg, men vissa saker är sådana som hemmasnickaren alltid bör ha i sin verktygslåda – men vilka då?

verktygslådaAtt välja rätt verktyg för rätt sorts renovering är A och O när man vill att arbetet ska bli väl utfört med ett tillfredsställande resultat. Ska man till exempel fräscha upp golvet är en golvslip att föredra framför sandpapper, men det är nog något som varenda kotte kan räkna ut. Men en golvslip kanske inte är något man behöver varje dag och också därför något som hemmasnickaren inte behöver ha i sin verktygsarsenal, men vad ska han ha då? Ett tips är att sakta men säkert bygga upp en verktygslåda med tiden efter vilken typ av renovering man ska genomföra och de flesta verktyg hittas hos maskinspecialisten. Men självklart finns verktyg som kan vara bra att ha nära till hands alltid och det är saker såsom en hammare, spik och en borrskruvdragare samt diverse tillbehör – detta eftersom att dessa kan användas både för att laga möbler, sätta saker på väggarna och vid tillfällen då man känner för att bygga något eget.

Bra att ha hemma

Självklart är det inte bara skruvdragare och hammare som är bra att ha hemma, även andra verktyg som traditionellt finns i en professionell hantverkares verktygslåda kan vara bra att ha. Men verktyg för trädgården kanske inte är bland det första man skaffar sig exempelvis, vill man dock jättegärna skaffa sig en bra häcksax eller liknande har Göteborgs Posten gjort ett test av olika märken som man kan kolla in. Likaså finns även smarta jämförelseguider för andra verktyg att hitta. Är man ute efter just en skruvdragare, som är bra att ha hemma, har till exempel tidningen Vi i villa en bra guide som jämför olika märken och dess funktionalitet. Något annat som är bra att hemma listar proffssnickaren Mattias Särnholm i en intervju med Expressen där han berättar om sin egen verktygslåda som alltid innehåller:

  1. 1 Hammare
  2. Tänger
  3. Stämjärn
  4. Kniv
  5. Tumstock
  6. Vinkelhake
  7. Snickaryxa
  8. Snickarpennor