Köksinspiration och trender

Hund i kökAldrig har kök varit så mycket på tapeten som det är just nu. Det är att renovera, laga mat och inreda som gäller och likt de flesta rum så styrs detta av trender och vad som är inne just då. Samtidigt är det inget lätt jobb att dels hitta rätt kök som passar och det ska ta sin tid dessutom.

Trender som håller i sig är sådana som handlar om vita luckor i olika former. Ljusa träfärgade luckor har också det varit populärt och gett oss en helt ny look på köken. Vitt kakel tillsammans med ljus ek är som slutprodukt väldigt vackert. Kök ska vara inspirerande och få oss att vilja laga mat, det kan handla om någon rolig köksmaskin men också en bra arbetsyta, exempelvis en köksö. Dem klassiska trenderna kring köksinredning är vita luckor, vitt kakel och mörk arbetsbänk. Men en del färger och stora ytor har också hittat sin väg in i köket.

  • Vitvaror som kylskåp och ugn ska smälta in i köksinredningen. Med vitvaror i samma färg eller med en kylskåpsdörr som har samma färg och form som köksluckorna så smälter de in bra.
  • För de som väljer mörkare färg på träet så är det tunga och massiva bänkar och skåp i massiv valnöt som gäller.
  • För de som är modiga och vill ha färg så är rött som inspirerar, färgen sägs ge ökad aptit och det kan även öka på lusten att laga mat. Det är röda köksluckor, kakel och inredningsdetaljer som ger oss ett nytt och fräscht kök.

Ta del av hur Härjedalskök lägger upp en köksrenovering: