Se årets fyrverkerier

Nyår stundar, så frågan är om du hunnit göra upp planer för årets firande? Här kommer några tips på ställen att se fyrverkerier på vid tolvslaget.

Nyårsafton är för många synonymt med festligheter och fyrverkerier. Så när du har fixat den perfekta nyårsfesten så vill du säkerligen avsluta kvällen med att se ett hejdundrande skådespel av fyrverkerier? Det kan du dels göra om du själv köper fyrverkeripjäser, men vill du vara på den säkra sidan och säkerställa att inga olyckor med smällare uppstår på din tillställning så finns faktiskt en hel del bra ställen att se de statligt anordnade fyrverkerierna ifrån. Befinner du dig i Stockholm? Bra. Aftonbladet tipsar nämligen om Skansen och så här skriver man:

”För att njuta av utsikten från högre höjder är Skansen sannolikt den mest välkända platsen i Stockholm. Från terrassen kan du skåda ett upplyst Gröna Lund och fyrverkerierna gå upp över Ladugårdlandsviken samtidigt som du välkomnar det nya året med musik i bakgrunden. Tar du en sväng runt på Skansen och vänder blicken kan du dessutom se till Södermalm såväl som Kaknästornet.” se fler tips på platser genom att klicka här.

Även Göteborg och Malmö har bra ställen att se fyrverkerier på

Självklart är det inte bara i huvudstaden som det finns bra ställen att se fyrverkerishower ifrån. Även Göteborg och Malmö har sina platser. I Göteborg är till exempel Ramberget på Hisingen en bra plats att infinna sig på. Härifrån ser du Göteborgs postens storslagna fyrverkerier som ofta skjuts från pirerna i Frihamnen och startar redan vid 17-snåret så även familjens minstingar hinner se skådespelet. Eller du kanske hellre står någon annanstans? Dessa fyrverkerier ses även från en rad andra ställen i stan såsom från kajerna vid GöteborgsOperan, centrala hamnen, Göta Älvbron och vid Masthuggskyrkan. Är du däremot i Malmö är det vid operan du ska infinna dig, som vanligt. Här kommer raketerna nämligen skjutas i enlighet med traditionen – alltså från Malmö Opera piazza och vid tolvslaget kommer ett massivt konfettiregn att falla, så det vill du inte missa. Och får du inte lats vid operan kan du se fyrverkerierna från både Stortorget, Gustav Adolfs torg och Drottningtorget. Tips för dig med barn är att infinna dig på Stortorget vid 17-tiden för då avfyras raketer med mindre krut i så att skådespelet blir mer barnvänligt och inte skrämmer barnen.