Tänk på det här vid renoveringen

Har du köpt ett nytt boende som behöver få en rejäl uppfräschning? Vill du uppdatera köket eller göra om ett rum till ett hemmakontor? Innan du sätter igång att riva och renovera finns det några saker som är viktiga att tänka på.

Många missar att planera hur själva arbetsprocessen ska gå till, något som leder till att renoveringen tar onödigt lång tid. Genom att planera rivningen, hanteringen av byggskräp och inköp av nytt material får du en smidig renoveringsresa. Fundera därför på vilka kläder och verktyg du behöver och hur du ska forsla bort byggavfallet. Med en rejäl byggsäck från Big Bag kan du enkelt göra dig av med skräpet från rivningen. Du slipper lasta in skrymmande och smutsigt avfall i bilen och köra iväg till återvinningen. Istället fyller du den kontinuerligt under renoveringen och ställer sedan ut säcken för avhämtning.

Planera rivning och renovering hemma

Female,Hands,Framing,Gradated,Custom,Kitchen,Design,Drawing,And,PhotoOavsett om du planerar att fräscha upp ytskicken hemma eller om du ska förvandla renoveringsobjektet till drömhus gäller det att planera och budgetera innan byggstart. En begränsad budget behöver inte innebära att slutresultatet blir sämre om du hittar fiffiga lösningar och återanvänder delar av materialet. En av de hetaste trenderna inom inredning för tillfället är att renovera hållbart och att välja miljövänliga material. Se därför över vad du har hemma och vilka delar som går att återanvända.

Om du gillar att fixa och pyssla hemma är en smart idé att måla om gamla möbler eller bygga om dem om du är händig. På så sätt skapar du dessutom ett helt unikt hem med din egen personliga prägel.

Att renovera skapar en hel del damm och arbete kan fläcka ner omgivningen. Kom därför ihåg att skydda golv och annat ömtåligt med exempelvis byggplast. Tänk också på att använda oömma kläder när du renoverar. Det går att hitta bra arbetskläder till bra priser som är utformade för byggjobb. För att renoveringen ska gå smidigt är det också viktigt att investera i rätt verktyg. En effektiv elektrisk såg och en ordentlig borrmaskin brukar göra jobbet både roligare och enklare.

3 enkla tips vid renoveringen

  • Planera och budgetera innan du sätter igång med rivningen
  • Se till att ha praktiska och oömma arbetskläder
  • Investera i effektiva verktyg för att underlätta renoveringen
  • Städa regelbundet och samla avfallet i en byggsäck för byggskräp