Skydda hemmet från sommarsolen

Snart är sommaren här och det är redan nu väldigt varmt i hela Sverige. För att klara sig i den tryckande hettan är det näst intill livsviktigt att investera i markiser eller persienner som håller solen på avstånd.

SMHI går nu ut med en varning för värmebölja i slutet på veckan och tidningarna tipsar om hur man ska klara sig i det varma vädret. De rekommenderar bland annat att man ska öka sitt vätskeintag och undvika att dricka söta drycker. Men de tipsar även om att man ska vidta några åtgärder i hemmet, som att sänka temperaturen inomhus och utnyttja persienner och markiser om
man har några.

Investera i solskydd

Har man dock inga persienner och markiser är det verkligen hög tid att skaffa det. Även om man kanske inte hinner få dem på plats innan just den här värmeböljan passerar, kommer förmodligen ett antal fler i sommar. Och även om det inte är så superhöga temperaturer är det skönt att kunna skydda sig mot den starka sommarsolen. Det finns mängder av företag som kan åka ut till en och sätta upp markiser på plats. Letar man efter bra markiser i Stockholm kan en rad olika företag hjälpa till.

Byt ut gamla markisen30877-silhouette-of-a-female-hand-the-blue-sky-and-the-bright-sun

I Svenska Dagbladet kan man läsa att en gammal markis kan behöva bytas ut och att den inte håller hur länge som helst. Väder och vind ligger ju på hela tiden och sliter på markisen. Har man en bra markis gör denna att det blir 70 procent mindre värmeverkan från solen och en markis kan verkligen vara nödvändig om man vill kunna ha det svalt både inomhus och ute på verandan. Ska man investera i en ny markis är det väldigt viktigt att man tar reda på garantitiden så att man har utrymme ifall den inte skulle göra sitt jobb.