Låt dig inspireras!

svensk inredningEn del människor vet precis hur de vill ha det hemma. För andra är det svårare. Ofta landar man i någon sorts kompromiss mellan hur man drömmer om att ha det, vad man har råd med, vad man har plats för och vad ens praktiska behov ställer för krav på inredningen.

För vissa uteblir dock inspirationen, alltså drömmarna, och hemmet blir tråkigt med på sin höjd lite arvegods som man egentligen inte trivs med. Det är viktigt att drömma när det kommer till inredning, för drömmarna är vad som till slut kokar ned till vad man nöjer sig med.

Inspiration på nätet

Precis som när det gäller alla andra områden finns det en stor mängd bloggar om inredning, kanske finns det t.o.m. något fler som handlar om inredning än om många andra ämnen. Populära inredningsbloggare är bl.a. Underbara Clara och House of Philia, som är bloggar med tydligt fokus på upphovskvinnorna, deras personliga smak och deras senaste inköp. En annan blogg med lite annat tonfall har det prosaiska namnet Design- och inredningsbloggen och lyfter fram en inredningsdetalj i taget, exempelvis virkade kuddar eller tavlor med fågelmotiv. Vill man däremot ha hela miljöer att inspireras av kan man gå till hemma hos-bloggen I lat my hat and wish to stay, där detaljrika interiörer skildras, utan någon förklarande text eller foton av människor.

Inspiration i tryckmedia

Vad gjorde folk då innan det fanns bloggar? De läste, och tittade framför allt i den tidens bloggar, alltså inredningstidningar, böcker och även i IKEA-katalogen. Det där sista får kanske en och annan att hoppa till, men faktum är att IKEA-katalogen kan ge en hel del inspiration, inte minst när det gäller förvaring. Sedan behöver man ju inte handla på IKEA om man inte vill, det finns ju andra möbelaffärer. Gå även till antikvariat och titta efter böcker och tidningar om inredning, de behöver inte vara från det senaste året.